Článek
Postup
01.
Těsto připravte, jak jste zvyklí, anebo můžete vyzkoušet to na naše poctivé domácí buchty. My se zde zaměříme opravdu jen na náplně. Množstvím nádivky, které vznikne z uvedených ingrediencí, naplníte asi tak deset buchet – záleží samozřejmě na tom, jak velké buchty děláte a jak moc plněné je máte rádi. A kdybyste přece jen chtěli upéct i pár kousků s klasikou, návod na skvěle ochucený tvaroh, povidla i mák najdete v receptu na nejlepší kynuté koláče.
02.
MRKVOVÁ NÁPLŇ. Očištěné mrkve nastrouhejte nahrubo a dejte je do kastrolku. Přidejte cukr (množství záleží i na sladkosti mrkve), skořici, špetku vanilky a citronovou šťávu a poduste doměkka. Podle potřeby můžete podlít pár lžicemi vody, cukr ale na mrkvi musí zkaramelizovat, takže vodou spíš šetřete. Před plněním nechte vychladnout.
03.
JABLEČNO-OŘECHOVÁ NÁPLŇ. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na opravdu drobné kousky, případně nastrouhejte nahrubo. V kastrolku smíchejte s cukrem, citronovou šťávou a kořením. Chvíli poduste, a když jablka pustí šťávu, přidejte nasekané vlašské ořechy a duste doměkka. Buchty plňte až vychladlou náplní!
04.
TVAROHOVÁ NÁPLŇ S BRUSINKAMI. Tvaroh (pro naše účely je lepší ten v alobalu než ve vaničce) vidličkou nebo metličkou promíchejte s cukrem a žloutkem. Na připravený kousek těsta naneste trochu tvarohu a na něj dejte trošku scezeného brusinkového kompotu, případně brusinkové marmelády. Buchtu zabalte jako obvykle.
Vyzkoušíte některou z našich náplní? Zejména ta mrkvová, ač je možná nezvyklá, je opravdu vynikající!