Článek
Postup
01.
Maso naklepejte, osolte, opepřete a na krajích nařízněte, aby se při pečení nekroutilo. Pak ho na oleji z obou stran opečte.
02.
Maso vyjměte a udržujte teplé. Ve výpeku opečte nadrobno nakrájenou cibuli, pak vraťte zpět maso a podlijte vývarem. Přidejte pokrájené čerstvé lesní houby nebo žampiony. Pokud použijete sušené houby, nejdřív je zalijte horkou vodou a nechte chvilku stát.
KDO BY NEMĚL RÁD ROŠTĚNOU!
03.
Přidejte rajčatový protlak, prolisovaný stroužek česneku, hřebíček a badyán, přikryjte a duste asi 15 minut. Pak maso opět vyjměte, hotovou šťávu poprašte moukou a chvíli povařte. Přilijte víno a ještě chvíli prohřívejte.
04.
Máte rádi hovězí na víně? Vyzkoušejte skvělý recept na hovězí tokáň nebo luxusní hovězí líčka na červeném víně s bramborovou kaší. Anebo si dáte pomalu pečená hovězí žebra na víně se zeleninou?