Hlavní obsah
2,9
(498)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Křehké roštěnky provoněné kořením a vínem budou skvěle chutnat s kuskusem i rýží. Použít můžete houby čerstvé i sušené, a pokud jste letošní úrodu nestihli, můžete je zkusit také se žampiony.

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 plátky hovězí roštěné
  • olej
  • 1 ks cibule
  • 100 ml hovězího vývaru
  • 50 g čerstvých hub
  • 40 g rajčatového protlaku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 50 ml červeného vína
  • 1 stroužek česneku
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 hvězdička badyánu
  • 5 hlaviček hřebíčku
Článek

Postup

01.

Maso naklepejte, osolte, opepřete a na krajích nařízněte, aby se při pečení nekroutilo. Pak ho na oleji z obou stran opečte. 

02.

Maso vyjměte a udržujte teplé. Ve výpeku opečte nadrobno nakrájenou cibuli, pak vraťte zpět maso a podlijte vývarem. Přidejte pokrájené čerstvé lesní houby nebo žampiony. Pokud použijete sušené houby, nejdřív je zalijte horkou vodou a nechte chvilku stát. 

03.

Přidejte rajčatový protlak, prolisovaný stroužek česneku, hřebíček a badyán, přikryjte a duste asi 15 minut. Pak maso opět vyjměte, hotovou šťávu poprašte moukou a chvíli povařte. Přilijte víno a ještě chvíli prohřívejte. 

04.

Vraťte zpět maso a vše ještě společně prohřejte. Vyjměte badyán a hřebíčky. Hotový pokrm podávejte s rýží nebo kuskusem

Načítám