Článek
Postup
01.
Smíchejte všechny sypké ingredience. Mrkev (3 až 4 střední kusy) oloupejte a nastrouhejte v robotu nebo na struhadle.
02.
Olej prošlehejte s vejci, cukrem a vanilkou, přidejte suché ingredience a postupně zapracujte i mrkev, nahrubo nasekané ořechy a rozinky nasáklé v rumu (pokud jste je nestihli předem namočit, stačí je krátce na plotně či v mikrovlnce zahřát).
03.
Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte při 180 °C 30 až 40 minut nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá. Vyklopte a nechte vychladnout.
04.
Žervé prošlehejte s vanilkovým a moučkovým cukrem dle chuti a natřete na chlebíček. Dozdobte ořechy a podávejte.
Tip: Podívejte se na všechny 3 ořechové recepty z tohoto týdne. Čeká vás i kuře a těstoviny!
Mrkev dodává těstu šťavnatost i barvu. Zkuste i skořicové šneky s mrkví, voňavý mrkvový perník nebo mrkvový dort s roztomilým zdobením.