Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 180 °C a menší formu na biskupský chlebíček vymažte tukem a vysypte hrubou moukou. V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli. V jiné misce prošlehejte mléko s vejci a vmíchejte do moučné směsi. Do těsta zamíchejte ořechy, kdo má rád, může přidat i hrst rozinek. Ořechy volte spíš mastnější druhy, jako jsou vlašské nebo kešú, nic nepokazíte ani trochou pistácií.
SLADKÉ CHLEBÍČKY JSOU TAK DOBRÉ!
02.
Hotové těsto vložte do připravené formy a v předehřáté troubě pečte asi 50 minut dozlatova. Zapíchnutá špejle musí být po vytažení suchá. Po vyndání z trouby nechte 10 minut odpočívat a teprve pak vyklopte a počkejte, až chlebíček vychladne.
Tip: Skvělé jsou plátky chlebíčku opečené v topinkovači a potřené kouskem másla.
Nemusíte ovoce a raději si dáváte moučníky s ořechy či semínky? Vyzkoušejte vláčný makovec nebo ořechový koláč s karamelem.