Článek
Postup
01.
Nejdříve připravte nádivku: Pokrájejte staré housky na kostičky a hojně je pokropte mlékem. V míse utřete žloutky se změklým máslem, osolte, přidejte špetku muškátového oříšku a tři lžíce posekaných ořechových jader. Poté vmíchejte housky (jestli se vám podařilo pečivo příliš namočit, tekutinu předem vymačkejte).
02.
Ušlehejte tuhý sníh z bílků a zlehka vmíchejte do nádivky, aby vzniklo nadýchané těsto.
PERFEKTNÍ KUCHAŘSKÁ VIDEA KROK ZA KROKEM
02.
Kuře očistěte, osolte a naplňte nádivkou, a to jak uvnitř, tak i zvenku na prsou a u krku pod kůží. Naplněné kuře pečte v pekáčku na másle nejdříve prsíčky dolů, lehce podlijte vodou. V průběhu pečení ho přelévejte vypečenou šťávou, v případě potřeby podlévejte vodou. Ke konci pečení kuře opatrně obraťte a pečte prsíčky nahoru pěkně dozlatova. Podávejte s rýží a ještě můžete posypat posekanými oříšky.
KUŘE S NÁDIVKOU JE PRAVÁ NEDĚLNÍ POCHOUTKA
Tip: Pro lepší chuť můžete ořechy předem lehce opražit a hrst jich přidat i do výpeku.
Jestli máte dost ořechů, jistě vás bude zajímat 50 nejlepších sladkých receptů s vlašskými ořechy.