Článek
Postup
01.
Nejprve si pečlivě vymažte formu máslem a pak vysypte moukou, aby se bábovka po upečení dobře vyklopila. Předehřejte troubu na 175 °C.
02.
V robotu utřete do nadýchané světlé pěny cukr, máslo a žloutky. Přidejte smetanu, ořechy a mouku, kterou jste si předem promíchali s práškem do pečiva (stačí použít polovinu sáčku). Vše pečlivě vyšlehejte. V další míse ušlehejte pevný sníh a opatrně ho přimíchejte do ořechové směsi.
03.
Nakonec směs nalijte do bábovkové formy a stěrkou uhlaďte. Bábovku pečte přibližně 45 minut. Po vychladnutí ji nezapomeňte posypat moučkovým cukrem.
DALŠÍ RECEPTY DAŠKY MALÉ
Jaký je váš rodinný recept na bábovku? My známe hned 25 receptů na bábovku!