Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Chcete-li připravit moučník, který bude ozdobou stolu, většinou sáhnete po bábovkové formě. A není divu – na bábovku je snad nekonečné množství receptů. Už jste zkoušeli tu opilou?

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 3 ks vejce
  • 150 g cukru moučka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1/2 dl másla
  • 500 g jablek
  • 1 lžička skořice
  • 350 g zakysané smetany
  • 2 dl mléka
  • 1 hrst rozinek
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce rumu
Na formu
  • 1 lžíce tuku
  • 1 lžíce strouhanky
Článek

Postup

01.

Celá vejce ušlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidejte mouku prosátou s práškem do pečiva, skořici, zakysanou smetanu, rozpuštěné máslo a podle potřeby, aby těsto bylo husté, ale tekuté, také trochu mléka. Vše promíchejte, a nakonec přidejte nastrouhaná jablka a rozinky.

02.

Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte při 180 stupních Celsia asi 40–45 minut. Hotovou bábovku nechte chvíli vychladnout, vyklopte ji a ještě teplou ji potřete rozpuštěným máslem smíchaným s rumem.

Další víkend zkuste třeba netradiční perníkovou bábovku.

Související témata:

Načítám