Článek
Postup
01.
Panenku nakrájejte na špalíčky a naložte do olivového oleje spolu s pepřem a nasekaným rozmarýnem. Chřest oloupejte a rozdělte na 3 centimetry dlouhé kousky.
02.
Vajíčka rozklepněte do misky, přidejte mléko, sůl a pepř a vidličkou základ omelety pořádně rozšlehejte.
03.
Na ploché pánvi rozpalte máslo a asi 3 minuty v něm převalujte pokrájený chřest. Vlijte vyšlehaná vejce, chvilku míchejte a poté nechte omeletu usadit. Na středním plameni ji nechte vyběhnout a dodělat.
04.
Naloženou panenku opečte na oleji nebo grilovací pánvi z obou stran po dvou minutách. Poté ji přendejte do pekáčku a nechte v troubě rozpálené na 180 stupňů 6 minut dojít. Do rozpáleného oleje od panenky pak už jen položte trs omytých cherry rajčátek a několik minut je nechte ohřát. Hotovou panenku servírujte s omeletou, rajčátky, případně hustou zakysanou smetanou.