Hlavní obsah
4,8
(6)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Omáčky k masu prostě patří. Jestli vás už ale nudí stále tytéž dokola, pusťte se s námi do trochu neobvyklé kombinace… Vyzkoušejte omáčku z kysaného zelí!

5 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 250 g kysaného zelí
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 50 g másla
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte najemno a na rozehřátém másle ji opečte dozlatova. Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a zelí i s nálevem, ve kterém bylo naložené. Osolte, opepřete a chvíli společně opékejte.

02.

Poté zasypte hladkou moukou a zalijte vývarem. Nechte vařit asi 10 minut a nakonec rozmixujte.

Tip: Omáčka se výborně hodí k vepřovému masu.

Vyzkoušejte si udělat vlastní domácí kysané zelí, hotové je raz dva.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie4 998,5 kJ
Bílkoviny25,52 g
Tuky92,09 g
Sacharidy61,2 g
Sůl8,54 g
SAFA39,51 g
Vláknina9,85 g
Cukry33,58 g
Související témata:

Načítám