Článek
Postup
01.
Zeleninu nakrájejte na menší kostičky a orestujte je dorůžova na rozpáleném másle.
02.
Hovězí kýtu očistěte a prošpikujte slaninou či špekem a ze všech stran osolte.
03.
Když je zelenina hotová, položte na ni kýtu. K základnímu koření přidejte kávovou lžičku tymiánu a maso potřete hořčicí.
04.
Zalijte částí vývaru (zbytek si nechte na podlévání), přiklopte poklicí nebo alobalem, celý pekáček vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů a pozvolna pečte podle velikosti masa 2–2,5 hodiny. Maso nezapomeňte pravidelně podlévat!
05.
Pak sundejte poklici, troubu rozehřejte na 220 stupňů a pečte ještě asi 10–15 minut, aby maso mělo kůrčičku.
06.
Hotovou omáčku rozmixujte dohladka. Když je úplně krémová, přimíchejte do ní metlou hrubozrnnou hořčici, podle chuti můžete přidat i dijonskou. Pokud chcete, aby omáčka byla hořčicí cítit co nejvíc, můžete pár lžiček přidat už před pečením.
Zapomněli jste koupit hořčici? Nevadí, vyrobte si domácí.