Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Marinované olivy s mandlemi si můžete udělat snadno i sami doma. Důležité je nechat před konzumací spoň hodinu odležet.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 100 g mandlí
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce balzamikového octa
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 150 g oliv černých
  • 150 g oliv černých
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžíce mandlového likéru amaretto
Článek

Postup

01.

Mandle orestujte na pánvi na troše oleje s oloupanými stroužky česneku. Dejte je do mísy, přidejte zbylý olej, citronovou šťávu, balzamiko, olivy, likér amaretto a podle chuti osolte a opepřete. Nechte minimálně den odležet. Podávejte jako tapas nebo chuťovku k vínu.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie7 780,6 kJ
Bílkoviny25,19 g
Tuky169,85 g
Sacharidy57,69 g
Sůl11,54 g
SAFA20,38 g
Vláknina23,47 g
Cukry26,83 g

Načítám