Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Salát s grilovanou kukuřicí podávejte k pořádné flákotě na jižanský způsob nebo k pikantním kuřecím křídlům. Chutná ale i samostatně.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 klasy kukuřice
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • 150 g zelených oliv plněných paprikovou pastou
  • 4 hrsti baby špenátu
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 hrst čerstvé bazalky
Článek

Postup

01.

Kukuřici ogrilujte na grilovací pánvi či grilu a potřete ji olivovým olejem s rozmíchanou paprikou a osolte. 

02.

Olivy, špenát i bazalku pokrájejte a promíchejte s balzamikem a olejem. Dle chuti osolte a opepřete. Na talířky servírujte salát a na něj položte vždy jednu kukuřici.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie6 373,55 kJ
Bílkoviny32,74 g
Tuky71,2 g
Sacharidy182,18 g
Sůl9,01 g
SAFA11,44 g
Vláknina25,79 g
Cukry39,53 g

Načítám