Článek
Postup
01.
Z listového těsta vykrájejte pomocí vykrajovátka nebo širší sklenice deset kruhů o průměru asi 10 cm. Okraje těsta ohněte směrem nahoru a koláčky přeneste do formiček na tartaletky, které zajistí, aby se těsto při pečení neotevřelo a náplň nevytekla.
02.
Mozzarellu a parmezán nastrouhejte a smíchejte s čerstvým sýrem. Lehce osolte, opepřete a přidejte otrhané lístky čerstvého tymiánu. Důkladně promíchejte a poté rozetřete do každé z připravených mističek z listového těsta.
MÁTE RÁDI OLIVY?
03.
Černé olivy bez pecky a zelené olivy plněné paprikovou pastou pokrájejte na poloviny nebo kolečka. Olivy kalamata nechte v celku nebo je jen přepulte a zbavte pecky. Sušená rajčata nakrájejte na proužky.
04.
Připravené olivy a rajčata rozdělte na koláčky. Okraje těsta potřete rozšlehaným vajíčkem a formičky vyskládejte na plech. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut dozlatova. Po dopečení ozdobte koláčky čerstvým tymiánem.
A už jste ochutnali olivový chlebíček?