Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Milujete topinky i plátky bagety, ale dříve oblíbené pomazánky vám už zevšedněly? Máme pro vás netradiční nápad, který je v mžiku nahradí.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 dávku
  • 400 g černých oliv
  • 200 g ančoviček
  • 3 stroužky česneku
  • 200 ml extra panenského olivového oleje
  • 100 ml koňaku
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 špetka bílého mletého pepře
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 200 g kaparů
Článek

Postup

01.

Černé olivy spolu s ančovičkami a kapary vložte do mixéru a rozdrťte je. Pro lepší chuť se vyplatí zkombinovat více druhů černých oliv.

02.

Směs dochuťte koňakem, hořčicí a česnekem utřeným se solí. Nezapomeňte ani na pepř.

03.

Vše poté ještě společně rozmixujte do hladké pasty spolu s olejem a čerstvou bazalkou.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Související témata:

Načítám