Hlavní obsah
2,6
(8)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Sójová omáčka a sezam dodají tomuto okurkovému salátu asijský šmrnc. Použít můžete loupaný i neloupaný sezam, ale doporučujeme ho pro lepší chuť nasucho opražit.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks salátové okurky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 ks červené cibule
Článek

Postup

01.

Okurku nakrájejte na kolečka a urovnejte na menší talířky. Pokapejte sójovou omáčkou, posypte sezamovým semínkem, mírně osolte, opepřete a ozdobte nasekanou pažitkou a na půlkolečka nakrájenou červenou cibulkou.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie903,04 kJ
Bílkoviny9,76 g
Tuky11,14 g
Sacharidy19,99 g
Sůl6,43 g
SAFA1,69 g
Vláknina6,19 g
Cukry7,46 g

Načítám