Článek
Postup
01.
Omyté okurky pokrájejte škrabkou nebo na mandolíně na tenké plátky, rozložte je na papírové utěrky a nechte z nich odsát tekutinu – jinak se vám budou rolky rozpadat.
02.
Mezitím nadrobte fetu a promíchejte s jogurtem, citronem, čerstvě mletým pepřem a nadrobno pokrájenými rajčaty. Přidat můžete i trochu nasekaných bylinek, hodí se kopr, oregano či máta. Pro milovníky česneku dochuťte náplň i jím.
03.
Na každý plátek okurky dejte malou lžičku směsi, zarolujte a případně ještě zajistěte párátkem. Dozdobte čerstvým koprem a ihned podávejte. Kdyby se vám náplň moc tekutá, nechte ji zatuhnout v lednici.
Tip: Okurky můžete také naplnit kupovaným nebo domácím hummusem, případně kombinací čerstvého sýra, uzeného lososa a kopru. A další prima nápady najdete v článku 3 originální jednohubky na Silvestra.
Hledáte recept na originální, jednoduché a opravdu výborné silvestrovské pohoštění nebo vyprošťovací jídlo? Udělejte si salát ze studené sekané.