Hlavní obsah
3,3
(20)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Pro ty, kteří si linii drží i na Silvestra, ale zároveň nechtějí být smutní, že si letos nedají bílé pečivo, majonézu ani uzeniny, máme okurkové jednohubky. S avokádem a krevetou jsou božské!

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
25 kusů
Krevety
  • 250 g krevet
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky čerstvého tymiánu
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka kajenského pepře
Guacamole
  • 1 ks avokáda
  • 1 ks šalotky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka kajenského pepře
  • 1/2 lžíce čerstvého koriandru
Dále
  • 1 ks salátové okurky
  • 1/2 lžíce čerstvého koriandru
Článek

Postup

01.

Okurku pokrájejte na tolik plátků, kolik máte krevet.

02.

Z jednoho velkého nebo dvou menších dobře zralých avokád odstraňte pecku i slupku a dužinu ihned zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Vidličkou ji pak spolu s nasekanou šalotkou a koriandrem rozmačkejte a dochuťte solí, kajenským nebo černým pepřem a případně dalším citronem.

03.

Krevety smíchejte s olejem, kořením (kajenský pepř nebo chilli dávkujte podle toho, jak moc máte rádi pálivé) a solí a zprudka je z obou stran orestujte.

04.

Na okurky rozdělte avokádové guacamole, obložte krevetkou a posypejte nasekaným koriandrem (stejně dobře poslouží i petržel).

Je pro vás oslava konce roku (nebo ještě lépe příchod toho nového) příležitost, kdy si chcete opravdu dopřát?

Související témata:

Načítám