Článek
Postup
01.
Okurku pokrájejte na tolik plátků, kolik máte krevet.
02.
Z jednoho velkého nebo dvou menších dobře zralých avokád odstraňte pecku i slupku a dužinu ihned zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Vidličkou ji pak spolu s nasekanou šalotkou a koriandrem rozmačkejte a dochuťte solí, kajenským nebo černým pepřem a případně dalším citronem.
03.
Krevety smíchejte s olejem, kořením (kajenský pepř nebo chilli dávkujte podle toho, jak moc máte rádi pálivé) a solí a zprudka je z obou stran orestujte.
04.
Na okurky rozdělte avokádové guacamole, obložte krevetkou a posypejte nasekaným koriandrem (stejně dobře poslouží i petržel).
Je pro vás oslava konce roku (nebo ještě lépe příchod toho nového) příležitost, kdy si chcete opravdu dopřát?