Hlavní obsah
1,5
(2)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Máte chuť na lehkou večeři bez vaření? Udělejte si pomazánku se žervé, je osvěžující.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1/2 ks salátové okurky
  • 1 ks jarní cibulky
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 200 g čerstvého krémového sýru
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 snítka čerstvé máty
Článek

Postup

01.

Salátovou okurku oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle, jarní cibulku nakrájejte na kolečka. Žervé v misce utřete s majonézou a promíchejte s okurkou a cibulkou. Do pomazánky vmíchejte nasekanou pažitku, mátu a citronovou šťávu, osolte, opepříme a promíchejte.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie3 293,56 kJ
Bílkoviny39,8 g
Tuky64,92 g
Sacharidy12,91 g
Sůl4,37 g
SAFA30,66 g
Vláknina2,02 g
Cukry8,82 g

Načítám