Hlavní obsah
3,8
(14)
Foto: nesavinov, Shutterstock.com

Okurková polévkaFoto: nesavinov, Shutterstock.com

Levný recept plný chuti? To je tarator. Osvěží vás a zasytí!

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 stroužky česneku
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks salátové okurky
  • 250 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce čerstvého kopru
  • 1 lžíce vlašských ořechů
  • 1 snítka čerstvého kopru
Článek

Postup

01.

V porcelánové či skleněné míse utřete prolisovaný česnek se solí a po kapkách přidávejte olej a dobře rozmíchejte. Oloupanou okurku nakrájejte na plátky nebo kostičky, dejte do mísy a promíchejte s česnekem. 

02.

Zalijte jogurtem, přidejte nasekaný kopr, znovu promíchejte a dejte vychladit. Porce posypte nakrájenými vlašskými ořechy a ozdobte koprem. Podávejte s čerstvou bagetou.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie2 221,86 kJ
Bílkoviny14,54 g
Tuky41,56 g
Sacharidy26,9 g
Sůl1,28 g
SAFA9,33 g
Vláknina3,96 g
Cukry15,48 g
Související témata:

Načítám