Hlavní obsah
3,0
(1)
Foto: ALPRO

Foto: ALPRO

Jste milovníky polévek, ale už jste vyčerpali veškerou inspiraci? Přinášíme vám dnes tip na skvělou okurkovou polévku. Vyzkoušejte ji a uvidíte, že budete mile překvapení.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks okurky
  • 250 ml smetany na vaření 12%
  • 400 ml mandlového mléka
  • 1 svazek čerstvého kopru
  • 1 ks citronu
  • 100 ml olivového oleje
  • 4 hrsti mixu listových salátů
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Oloupané okurky rozmixujte se smetanou a mandlovým nápojem. Dochuťte nasekaným koprem, citronovou šťávou a solí.

02.

Olivový olej smíchejte s nastrouhanou kůrou z jednoho citronu a nechte odležet. Takto připraveným olejem polévku před podáváním pokapejte a dozdobte lístky salátu.

Co ještě lze připravit z okurek? Podívejte se na naše osvěžující tipy.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie6 545 kJ
Bílkoviny21,9 g
Tuky144,93 g
Sacharidy49,03 g
Sůl7,07 g
SAFA36,77 g
Vláknina16,97 g
Cukry28,06 g
Související témata:

Načítám