Hlavní obsah
3,3
(30)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Jak se odpaluje těsto? To máte tak.... Potřebujete máslo, hladkou mouku a cukr. A co dál? Tohle je recept na báječnou dobrotu!

35 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 100 ml vlažné vody
  • 100 g másla
  • 100 g rostlinného tuku
  • 200 g hladké mouky
  • 6 ks vejce
  • 1 špetka soli
Krém
  • 500 ml mléka
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 2 ks žloutků
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g másla
  • 200 g cukru moučka
Článek

Postup

01.

Základem této dobroty je odpalované těsto. V hrnci smíchejte vodu, máslo, tuk a sůl a přiveďte až k varu. Přisypte mouku a míchejte, 3 minuty. Nechte vychladnout, vezměte ruční šlehač a do hmoty vmíchejte postupně všechna vejce. Hotové těsto rozetřete na dva plechy vymazané tukem. Půjde to ztuha, půjde to těžko, bude se vám trhat, ale s trochou trpělivosti to zvládnete.

02.

Troubu předehřejte na 240 stupňů Celsia, a obojí prudce pečte asi 12 minut. Vyjměte z trouby, nechte vychladnout a přichystejte si krém.

03.

V kastrůlku ohřejte mléko, přidejte žloutky, vanilkový cukr, polohrubou mouku a velmi krátce povařte. Nechte vychladnout a hmotu vyšlehejte s cukrem a máslem. Krémem pak potřete jeden upečený základ, přiklopte druhým a máte hotovo!

Pokud se stále odpalovaného těsta obáváte, podívejte se na naše tipy pro domácí cukrářky a těsto se vám určitě povede.

Související témata:

Načítám