Článek
Postup
01.
Základem této dobroty je odpalované těsto. V hrnci smíchejte vodu, máslo, tuk a sůl a přiveďte až k varu. Přisypte mouku a míchejte, 3 minuty. Nechte vychladnout, vezměte ruční šlehač a do hmoty vmíchejte postupně všechna vejce. Hotové těsto rozetřete na dva plechy vymazané tukem. Půjde to ztuha, půjde to těžko, bude se vám trhat, ale s trochou trpělivosti to zvládnete.
02.
Troubu předehřejte na 240 stupňů Celsia, a obojí prudce pečte asi 12 minut. Vyjměte z trouby, nechte vychladnout a přichystejte si krém.
03.
V kastrůlku ohřejte mléko, přidejte žloutky, vanilkový cukr, polohrubou mouku a velmi krátce povařte. Nechte vychladnout a hmotu vyšlehejte s cukrem a máslem. Krémem pak potřete jeden upečený základ, přiklopte druhým a máte hotovo!
Pokud se stále odpalovaného těsta obáváte, podívejte se na naše tipy pro domácí cukrářky a těsto se vám určitě povede.