Článek
Postup
01.
Brambory, nejlépe salátové „rohlíčky“, uvařte ve slupce, zvlášť uvařte doměkka mrkev, plátek celeru a vajíčka.
02.
Mezitím si, na opravdu drobné kousky, nakrájejte červenou cibuli, kousek obyčejného salámu (např. junior), kyselé okurky a nahrubo nastrouhejte jedno středně velké jablko.
03.
Vychladlé a oloupané brambory, mrkev a celer, nakrájejte přes kolečko do mísy (mrkev a celer na menší kousky než brambory), přisypte jablko, hrášek, salám, okurku a cibuli. Vše promíchejte, a pokud se vám zdá některé barvy příliš málo, danou surovinu přidejte.
04.
V misce si s trochou mléka rozmíchejte majolku, asi 6 lžic hořčice – podle toho jak moc je kořeněná, utřené stroužky česneku, sůl a čerstvě mletý pepř.
05.
Až se vám zálivka bude zdát ideální, nalijte ji do mísy a salát důkladně promíchejte. Až úplně na závěr přes kolečko nakrájejte uvařená vajíčka a opatrně je vmíchejte, aby se žloutky nerozpadly.
Tip: Skvělý je hned, ale vychlazený a odležený druhý den je ještě lepší!
Máte svůj rodinný recept na rybí polévku a smaženého kapra s bramborovým salátem?