Článek
Postup
01.
Nejprve si připravte pomeranče a sirup. Cukr rozpusťte na mírném ohni s vodou, přidejte na půlcentimetrové plátky nakrájené pomeranče a vařte 10 až 15 minut, než pomeranče trochu změknou. Sceďte a sirup schovejte na dokončení.
02.
Dortovou formu vyložte celou pečicím papírem a dno poklaďte plátky pomerančů.
03.
Změklé máslo utřete s cukrem, špetkou soli, nastrouhanou pomerančovou kůrou a vejci. Přidejte jogurt a vmíchejte mouku s kypřicím práškem a kokos.
04.
Těsto vlejte do formy na pomeranče a pečte asi hodinu na 160 stupňů.
05.
Nechte 10 minut vychladnout ve formě, poté vyklopte a stáhněte pečicí papír.
06.
Celý koláč potřete zbývajícím sirupem.