Článek
Postup
01.
Formu vymažte máslem a vysypte asi třemi lžícemi cukru. Troubu zapněte na 160 stupňů. Jablka oloupejte a vykrájejte z nich jádřince. Jedno nakrájejte na tenké plátky a zbylá tři nastrouhejte na hrubém struhadle. Dno formy poklaďte jablečnými plátky, na ně nasypejte nastrouhaná jablka promíchaná s trochou cukru a se skořicí. Jablka ve formě poklaďte tenkými plátky másla – nemusejí být po celé ploše, pět nebo šest kousků stačí.
UŽ JSTE OBJEVILI KOUZLO OBRÁCENÝCH KOLÁČŮ?
02.
Celá vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, pak vsypte mouku a šlehejte ještě asi pět minut při vysokých otáčkách. Nakonec můžete přidat půl sáčku kypřicího prášku do pečiva. Těsto nalijte na připravená jablka.
03.
Koláč pečte třicet minut a po vytažení z trouby nechte zcela zchladnout. Teprve pak moučník otočte a vyklopte.
Děláváte obrácené koláče, nebo se bojíte, že nevyjdou podle vašich představ?