Hlavní obsah
2,9
(12)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Na přelomu července a srpna dozrávají hrušky a s nimi přichází i jedno z našich nejoblíbenějších období „ovocného“ roku. Zkusíte mandlovo-hruškový koláč?

20 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 5 ks hrušek
  • 150 g cukru krupice
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 270 g mandlí
  • 200 g másla
  • 40 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 3 ks vejce
Článek

Postup

01.

Vejce vyšlehejte s cukrem a změklým máslem, a když vznikne pěna, přidejte 200 g jemně sekaných mandlí, mouku a prášek do pečiva.

02.

Dno dortové formy posypte třtinovým cukrem, poklaďte čtvrtkami hrušek, mezery vyplňte hrubě nasekanými mandlemi (70 g) a vše zalijte těstem.

03.

Pečte při 170 stupních asi hodinu. Poté ho nechte vychladnout a překlopte na talíř.

Milujete kombinaci mandlí a hrušek? Příště si pro změnu upečte hrnkovou rychlovku.

Energetická hodnota celkem pro 1 koláč
Energie19 530,37 kJ
Bílkoviny83,94 g
Tuky323,64 g
Sacharidy338,23 g
Sůl0,59 g
SAFA97,78 g
Vláknina63,3 g
Cukry282,82 g
Související témata:

Načítám