Článek
Postup
01.
V rendlíku zahřívejte máslo s cukrem a ½ lžičkou soli, až směs lehce zezlátne a cukr se rozpustí. Nalejte na dno pečicím papírem vyloženého pekáčku, o něco menšího, než je plát těsta (použít můžete i kulatou formu), opepřete a bohatě posypejte tymiánem.
02.
Očištěný pórek nakrájejte na asi 2,5 centimetrů dlouhé špalíčky, které pokládejte nastojato těsně vedle sebe do másla. Pórek osolte, zakryjte listovým těstem a překrývající okraje zahněte dovnitř, aby vytvořily stěny koláče.
03.
Pečte při 200 °C asi 40 minut dozlatova, nechte chvilku prochladnout a vyklopte. Podávejte ještě teplé posypané nadrobeným sýrem.
Vyzkoušejte i lehký cibulový koláč z listového těsta.