Článek
Postup
01.
Jablka zbavte slupky a jadřinců a nakrájejte na kousky. Promíchejte se sušenými brusinkami, třtinovým cukrem, pomerančovou kůrou, šťávou a skořicí. Rozprostřete na dno koláčové formy a nechte chvíli odležet.
02.
Mezitím si připravte těsto. Troubu zapněte na 175 °C. Vejce vyšlehejte s cukrem do vysoké pěny. Přidejte vanilku, rozpuštěné máslo, zakysanou smetanu a nakonec při pomalých otáčkách zašlehejte i hladkou mouku se solí. Těsto nalijte na ovoce a uhlaďte.
03.
Pozvolna pečte asi 55 minut dozlatova. Podávat můžete ještě horké, nebo pak už vychladlé se lžicí zakysané smetany pro zjemnění. Koláč sice nedrží pohromadě, ale chutná naprosto bombasticky!
Také už cítíte tu omamnou vůni linoucí se z kuchyně? Tip pro milovníky bábovek: kokosová s čokoládou je vynikající!