Hlavní obsah
2,7
(11)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Obrácený jablkový koláč má různé podoby, a když ho upečete z piškotového těsta a potřete krémem, může vypadat i jako dort.

30 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
26 cm průměr formy
  • 4 ks vejce
  • 6 lžic horké vody
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 lžíce skořice
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1,25 hrnku polohrubé mouky
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 3 hrnky jablek
  • 1/2 tabulky čokolády na vaření
Krém
  • 2,5 hrnku mléka
  • 3 sáčky vanilkového pudinkového prášku
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 2 kelímky zakysané smetany
Článek

Postup

01.

Žloutky ušlehejte s krupicovým cukrem a teplou vodou a lehce vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. 

02.

Formu vyloženou pečicím papírem posypte vanilkovým cukrem a skořicí, poklaďte jablky, zalijte těstem a v předehřáté troubě upečte. Moučník obraťte na velký plochý talíř, papír sloupněte a nechte vychladnout. 

03.

V mléce za stálého míchání dohusta povařte pudinkový prášek a cukr, přikryjete folií a nechte vychaldnout. Do prochladlé pudinkové kaše zašlehejte zakysanou smetanu.

04.

 Koláč potřete krémem, ozdobte rozpuštěnou čokoládou a nechte v chladu ztuhnout.

Načítám