Článek
Postup
01.
Nejdřív zapněte troubu a nechte ji roztopit na 180 stupňů Celsia. Mezitím připravte koláč: formu vymažte kouskem tuku a vysypte ji hrubou moukou.
02.
Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte je na kostičky a vložte na dno formy.
03.
Do misky rozklepněte všech pět vajec, přisypte cukr a šlehejte ručním šlehačem tak dlouho, až v misce budete mít světlou, skoro bílou pěnu. Pak přimíchejte mouku promíchanou s kypřicím práškem a hladké těsto nalijte do formy na jablka a rovnoměrně je rozprostřete.
04.
Koláč pak vložte do rozpálené trouby a pečte asi 30–35 minut, až bude povrch krásně růžový. Těsto jablka „uzavře“ dole včetně jejich šťavnatosti a celý koláč je tak krásně vláčný.