Hlavní obsah
3,2
(52)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Pečení není žádná věda a udělat dobrý koláč zvládne každý. Za předpokladu, že má dobrý recept. Vyzkoušejte obrácený jablečný koláč.

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 1,25 hrnku polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 5 ks vejce
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 6 ks jablek
  • 1 lžíce tuku
  • 1 lžíce hrubé mouky
Článek

Postup

01.

Nejdřív zapněte troubu a nechte ji roztopit na 180 stupňů Celsia. Mezitím připravte koláč: formu vymažte kouskem tuku a vysypte ji hrubou moukou.

02.

Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte je na kostičky a vložte na dno formy.

03.

Do misky rozklepněte všech pět vajec, přisypte cukr a šlehejte ručním šlehačem tak dlouho, až v misce budete mít světlou, skoro bílou pěnu. Pak přimíchejte mouku promíchanou s kypřicím práškem a hladké těsto nalijte do formy na jablka a rovnoměrně je rozprostřete.

04.

Koláč pak vložte do rozpálené trouby a pečte asi 30–35 minut, až bude povrch krásně růžový. Těsto jablka „uzavře“ dole včetně jejich šťavnatosti a celý koláč je tak krásně vláčný.

Energetická hodnota celkem - 1 koláč
Energie9 339,38 kJ
Bílkoviny57,93 g
Tuky30,42 g
Sacharidy411,44 g
Sůl0,86 g
SAFA9,06 g
Vláknina26,93 g
Cukry252,1 g
Související témata:

Načítám