Hlavní obsah
2,8
(101)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Obrácený koláč se dělá klasicky z jablek, křehkého těsta a do kulaté formy. Skvělý je ale i na jiné způsoby, zkuste ho tentokrát s rebarborou.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáček 20 × 20 cm
  • 2 lžíce másla
  • 6 lžic cukru krupice
  • 4 ks vejce
  • 1 lžíce oleje
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 8 stonků rebarbory
  • 1 špetka skořice
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
Článek

Postup

01.

Rebarboru oloupejte a pokrájejte na malé kousky.

02.

Pekáček vytřete změklým máslem, posypte dvěma lžícemi cukru, na něj rozložte rebarboru a posypte jednou lžící cukru a skořicí. 

03.

Vejce vyšlehejte s třemi lžícemi cukru, přidejte olej a poté i mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřete na rebarboru a pečte přibližně 25 minut ve středně vyhřáté troubě. 

04.

Mírně zchladlý koláč obraťte na tác nebo prkénko a po vychladnutí rozkrájejte na řezy. Podávejte ozdobené šlehačkou nebo zakysanou smetanou.

Vyzkoušíte rebarborové řezy?

Načítám