Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Co je malé, to je hezké. A v případě elegantních vrstvených dezertů k tomu ještě platí, že co je drobné, to je dobré! Připravili jsme pro vás recept se jménem obrácená panna cotta.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 50 g mléčné čokolády
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 3 ks želatiny
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 50 g borůvek
Článek

Postup

01.

Plátky želatiny podle návodu namočte na pár minut do vlažné vody. Poté je vyndejte, vodu vymačkejte a nabobtnalou želatinu ponořte do smetany.

02.

Přiveďte společně s cukrem k varu a ihned pak stáhněte z plotny.

03.

Na dno malých panáků dejte po lžičce rozmačkaných borůvek, zalijte želatinovou smetanou a nechte tři hodiny v lednici ztuhnout. Před podáváním posypte hoblinkami čokolády a podávejte.

Související témata:

Načítám