Článek
Postup
01.
Dejte vejce do vody a vařte od bodu varu asi 10 minut. Nechte ho vychladnout, nebo zchlaďte studenou vodou. Vajíčko oloupejte a podélně rozpulte.
02.
Připravte si misky. Do každé odvažte 60 g vlašského salátu. Na něj položte polovinu uvařeného vajíčka řezem dolů.
03.
Nyní je čas ne přeliv. Smíchejte majonézu s troškou nálevu z okurek. Nálev přidávejte postupně, dokud směs nebude mít ideální konzistenci (ani moc hutná, ani moc řídká). Vajíčko položené na vlašském salátu přelijte.
04.
Dozdobte plátkem kvalitní vepřové šunky, hráškem, malou kyselou okurkou, proužkem sterilované kapie a zelenou petrželkou.
Obložené vajíčko servírujte s čerstvým pečivem. A vlašský salát si udělejte také domácí, pochutnáte si dvojnásobně!