Článek
Postup
01.
Několik hodin předem uvařte brambory ve slupce. Ideální je použít varný typ C, stačí ale i „klasické“ B. Doměkka uvařené brambory slijte a nechte vychladnout.
02.
Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno, případně prolisujte lisem na zeleninu. Přidejte mouku, krupičku, vejce a trochu soli a zadělejte těsto – hotové je měkké a poddajné, ale nelepí. Podle potřeby můžete ještě trochu mouky přidat. Těsto je určené k rychlé spotřebě, při delším stání má tendence řídnout.
BRAMBORY NIKDY NEZKLAMOU
03.
Do velkého hrnce dejte vařit vodu na knedlíky. Uzené maso nakrájejte na kostičky. Z těsta oddělujte kousky, ze kterých v pomoučených dlaních tvořte placky. Doprostřed dejte trochu masa a zabalte knedlíky. Ty vařte na etapy ve vroucí vodě, trvá to 10 až 12 minut.
04.
Mezitím cibuli nakrájejte nahrubo a osmažte na sádle dokřupava. Hotové knedlíky podávejte posypané křupavou cibulkou a zakápnuté troškou sádla z cibulky.