Hlavní obsah

Nůžky a nože opět ostré jako břitva. Jak na to?

Uříznout, nakrájet, ustřihnout …a po čase se téměř každý nůž či nůžky ztupí. Následné zacházení je více než nepohodlné, navíc při troše nešikovnosti dokonce i dost nebezpečné. Jak čepele opět nabrousit?

Článek

Máme pro vás další užitečné video. Tentokrát vám Ondra Kutil ukáže, jak všem nožům a nůžkám v domácnosti navrátit jejich dávno ztracenou ostrost.

Pro běžné broušení vám doma bude stačit brousek, který má dvě odlišné hrubosti. K tomu si ještě pořiďte nějaký hladký kámen na dokončení. Ondra radí, že postačí například břidlice. Ke koupi jsou však i speciální kameny k tomu určené.

A jak postupovat při samotném broušení? Podívejte se na Ondru Kutila…

Načítám