Hlavní obsah
3,3
(84)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Recept na nudlový nákyp pochází z židovské kuchyně. A i když se při jeho přípravě ozývaly posměšné poznámky na téma sladké šunkofleky, po upečení jsem ho málem nestihla vyfotit. Tak akorát sladký a šťavnatý kugl si určitě získá i vás.

10 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 zapékací mísu
  • 400 g širokých nudlí
  • 4 ks vejce
  • 3 lžičky cukru
  • 1 vanička měkkého tvarohu
  • 2 ks jablek
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Nudle uvařte v dostatečném množství mírně slané vody, sceďte, promíchejte s kouskem másla a nechte zchladnout. (Můžete vyrobit i domácí nudle, třeba podle receptu na fleky.)

02.

Troubu předehřejte na 180 stupňů, zapékací mísu vymažte máslem. Oloupejte jablka, nastrouhejte je na hrubším struhadle a zakápněte citronovou šťávou.

03.

Oddělte žloutky od bílků. K bílkům přidejte malou špetkou soli, ušlehejte pevný sníh a nechte chvíli stranou.

04.

K žloutkům přidejte cukr a vyšlehejte do světlé nadýchané pěny. Po lžících vmíchejte tvaroh a poté přidejte strouhaná jablka a uvařené těstoviny. Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků.

05.

Směs přeneste do zapékací nádoby a v předehřáté troubě pečte asi 50 minut. Podávejte vlažné, jemně posypané moučkovým cukrem nebo pokapané medem a s miskou kompotu.

Můj tip: Do jídla můžete přidat sušené rozinky či brusinky a nasekané vlašské ořechy.

Související témata:

Načítám