Článek
Postup
01.
Tenhle recept je ukázkou toho, že krása se skrývá v jednoduchosti. Nové brambory očistěte kartáčkem od zbytků hlíny a dejte vařit do lehce osolené vody. Vařte asi 10 minut.
02.
Mezitím rozehřejte troubu na 200 °C. Máslo rozpusťte v kastrolku a na mírném plameni nechte probublávat, až se rozvoní a odpaří se všechna přebytečná voda a zůstane jen žluté, voňavé, přepuštěné máslo.
03.
Česnek oloupejte, stroužky rozmáčkněte plochou stranou nože a pokrájejte. Vložte do přepuštěného másla a nechte rozvonět. Vmíchejte citronovou šťávu a kůru.
04.
Polouvařené brambory sceďte, lehce rozmačkejte dlaní a naskládejte do pekáčku. Zalijte citronovým máslem, podle chuti ještě posolte, lehce opepřete a dejte na 10–15 minut dopéct do trouby.
05.
Podávejte s grilovaným nebo pečeným masem či jako hlavní chod třeba se zeleninovým salátem.
Nové brambory skvěle vyniknou v salátu – zkuste je s rukolou a uzenou makrelou. A tady jsou další tři levné varianty, jak je připravit. Určitě si vyberete!