Článek
Postup
01.
Nové brambory vybírejte spíš menší: vaří se celé a budou rychleji hotové. Důkladně je operte od hlíny a dejte je vařit do lehce osolené vody. Hotové jsou zhruba za 15 až 20 minut, podle velikosti.
JEDNODUCHÉ A LEVNÉ RECEPTY Z BRAMBOR
02.
Mezitím dejte do kastrolku rozehřát máslo. Přidejte do něj nasekané čerstvé bylinky, např. tymián, rozmarýn a pažitku, vynikající je ale i šalvěj nebo olivová tráva. Bylinky nechte rozvonět a kastrolek odstavte z plotny. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru.
BRAMBOROVÁ PARÁDA (NEJEN) PRO ZAČÁTEČNÍKY
03.
Uvařené brambory slijte a promíchejte s bylinkovým máslem. Rozdělte je na talíře, podle chuti osolte vločkovou solí a čerstvě mletým nebo růžovým pepřem a posypejte nastrouhaným parmazánem. Můžete podávat jako hlavní chod nebo jako přílohu ke grilovanému masu.
Také milujete nové brambory? Čeká vás sezona jednoho skvělého jídla za druhým. Co třeba fazolky na smetaně s novými bramborami nebo koprová omáčka s máslovou jíškou, vejcem a bramborami? Z nových brambor se dá udělat i skvělý teplý salát s modrým sýrem.