Článek
Postup
01.
Do velké mísy prosejte přes jemné síto mouku a kakao, přidejte cukr, mleté mandle, perníkové koření a prášek do pečiva a dobře promíchejte. Do směsi nasypte nadrobno nakrájené kandované ovoce a znovu promíchejte tak, aby se každý kousek obalil v mouce. Troubu předehřejte na 180 stupňů a plech vyložte papírem na pečení.
02.
Rozpusťte máslo, přilijte k němu mléko, přidejte med a vajíčka a dobře prošlehejte. Vlijte k moučné směsi a promíchejte. Těsto rozetřete na plech a ozdobte mandlemi. Pečte v předehřáté troubě 25 minut.
03.
Připravte polevu. Prosejte moučkový cukr, nalijte k němu citronovou šťávu a řádně utřete. Po lžících přidávejte horkou vodu tak, aby vznikla řidší hladká poleva.
04.
Upečený perník nechte vychladnout a potřete ho citronovou polevou. Až ztuhne, nakrájejte moučník na kousky.
Zkoušíte rádi různé tradiční pochoutky v maličko zjednodušené verzi? Pak vám bude vyhovovat falešný sachr na plech.