Článek
Postup
01.
Slunečnicová semínka rozemelte nebo nasekejte nahrubo. Do mísy nasypejte mouku, prášek do pečiva (je-li to pro vás zásadní, použijte bezlepkový), nemletý mák, lněná semínka, slunečnicová semínka, sůl, oregano a mletý kmín a dobře promíchejte. Pokud nesežene drcená lněná semínka, můžete je nadrtit v hmoždíři nebo v mlýnku na koření.
BEZ LEPKU TO JDE DOCELA DOBŘE
02.
Vejce rozšlehejte a přidejte spolu s olejem k semínkové směsi. Vše důkladně prošlehejte, hotové těsto nechte deset minut odpočinout a pak ho nalijte do pečicím papírem vyložené chlebíčkové formy. Navrch můžete nasypat semínka podle chuti.
INSPIRACE PRO BEZLEPKOVÉ PEČENÍ
03.
Chlebíček vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte asi hodinku. Hotový chléb uchovávejte v lednici nebo na jiném chladném místě – vydrží tak několik dní. Používejte ho jako běžné pečivo.
Tip: Podle chuti můžete těsto vylepšit bylinkami, česnekem, nastrouhanou cuketou nebo nasekanými oříšky.
Máte rádi zdravé domácí pečivo? Vyzkoušejte recept na semínkový chléb bez mouky nebo domácí kváskový chléb krok za krokem. Výtečný je kefírový chléb s cuketou.