Článek
Pokud chcete kaši ještě dietnější, připravte ji z mléka. Jen se poté nelekejte řidší konzistence.
Postup
01.
Nejprve namočte do vody celé kešu. Buď do studené asi na dvě hodiny, nebo do teplé na 30 minut.
02.
Pak ořechy sceďte, propláchněte čerstvou studenou vodou a osušte.
03.
Opláchnuté ořechy dejte do výkonného mixéru, přilijte smetanu a vodu a důkladně rozmixujte dohladka.
04.
Pak do této směsi přidejte špetku soli, přelijte ji do hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu. Kaše dokonale zhoustne.
05.
Kaši nechte krátce projít varem a pak ji teplou servírujte s rozpuštěným máslem, mletou skořicí a kardamomem. Přidejte borůvky a jádra z granátového jablíčka. Kaši nemusíte nijak doslazovat, kešu jí dodají přirozenou sladkost.
Snažíte se jíst bez příloh, mouky a bez přidaného cukru? Skvělé jsou i lilkové minipizzy, cuketové lasagne se sýrem místo bešamelu nebo květáková pizza bez mouky. A jestli nevydržíte bez dezertu, dejte si keto makovec bez mouky a cukru. Anebo tvarohový dort bez mouky a s xylitolem.