Hlavní obsah
3,4
(83)
Foto: Marianna Bartková

Foto: Marianna Bartková

Tuhle sýrovou pomazánku si oblíbili i ti, kteří jinak prohlašují, že nivu ze zásady nejedí. Zjemněná krémovým sýrem a majonézou a dochucená cibulkou a česnekem je na topinkách prostě nepřekonatelná. Vyzkoušejte ji a pochopíte.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
Na pomazánku (místo cibulky a petržele můžete dát pažitku)
  • 200 g sýru s modrou plísní
  • 150 g čerstvého krémového sýru
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 hrst listové petržele
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 špetka soli
  • 1/2 lžičky pepře
K podávání
  • 1 ks hrušek
  • 2 lžíce vlašských ořechů
Článek

Postup

01.

Nivu nadrobte nebo nahrubo nastrouhejte a smíchejte s žervé, hořčicí, majonézou, najemno naseknou cibulkou a petrželí, prolisovaným česnekem, worcesterem, pořádnou dávkou čerstvě mletého pepře a podle chuti případně i trochou soli.

02.

Ochutnejte a případně dochuťte. Pomazánka je skvělá na topinky i na čerstvé pečivo. Chlebíčky zdobte plátkem hrušky (proti zhnědnutí můžete pokapat citronem), kouskem vlašského ořechu a snítkou čerstvé bylinky.

Foto: Marianna Bartková

Kombinace sýru a česneku se snad nikdy nepřejí!Foto: Marianna Bartková

Inspirujte se i dalšími vynikajícím recepty na skvělé česnekovo-sýrové pomazánky: klasickou eidamovou a hermelínovou.

Načítám