Článek
Postup:
01.
Nejprve smíchejte moučkový cukr s mandlovou moučkou a směs nasypte stranou do velké mísy.
02.
Bílky vyšlehejte spolu s krupicovým cukrem v tuhý sníh. Nakonec přimíchejte také barvivo nebo trochu likéru a pomalu vše vmíchejte do směsi moučkového cukru a mandlové moučky.
03.
Hotové těsto vložte do plnicího sáčku a na plech s pečicím papírem nastříkejte kolečka o průměru asi 3 centimetry. Ta pak nechte asi 4 hodiny schnout.
04.
Vyschlá kolečka pečte v troubě vyhřáté na 140 stupňů Celsia asi 10–12 minut.
05.
Hotové makronky nechte vychladnout, a teprve potom je sundejte z papíru.
06.
Než makronky vyschnou, připravte si náplň. Krátce povařte smetanu, a pak v ní za stálého míchání rozpusťte čokoládu.
07.
Krém nechte úplně zchladnout, a nakonec do něj vmíchejte kvalitní malinovou marmeládu s kousky ovoce.
08.
Hotovou náplní namažte polovinu makronek a druhou polovinu přiklopte jako klasické slepované cukroví.
Tip: Ideální je péct je tak dva dny před Vánoci, aby příliš nevyschly!
Tyto druhy cukroví ještě stihnete upéct na poslední chvíli. Můžete zkusit i nepečené cukroví, jako jsou vosí hnízda, kokosové kuličky a mandlové hříbečky. Nebo se ještě pustíte do tradičního, jako jsou pracny, perníčky, linecké, vanilkové rohlíčky nebo kokosky?
A co večeře na Štědrý večer? Máte svůj rodinný recept na rybí polévku a smaženého kapra s bramborovým salátem?