Hlavní obsah
3,3
(221)
Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Chcete se blýsknout před rodinou? Upečte jim na Vánoce dokonalé cukroví v podobě malinových makronek. Ze stolu zmizí rychlostí blesku.

30 min.
Příprava
12 min.
Vaření
Vysoká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Na makronky
  • 130 g cukru moučka
  • 110 g mandlí
  • 2 ks bílku
  • 65 g cukru krupice
  • 4 kapky růžového potravinářského barviva
Na náplň
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 100 g bílé čokolády
  • 45 g malinové marmelády
Článek

Postup:

01.

Nejprve smíchejte moučkový cukr s mandlovou moučkou a směs nasypte stranou do velké mísy.

02.

Bílky vyšlehejte spolu s krupicovým cukrem v tuhý sníh. Nakonec přimíchejte také barvivo nebo trochu likéru a pomalu vše vmíchejte do směsi moučkového cukru a mandlové moučky.

03.

Hotové těsto vložte do plnicího sáčku a na plech s pečicím papírem nastříkejte kolečka o průměru asi 3 centimetry. Ta pak nechte asi 4 hodiny schnout. 

04.

 Vyschlá kolečka pečte v troubě vyhřáté na 140 stupňů Celsia asi 10–12 minut.

05.

  Hotové makronky nechte vychladnout, a teprve potom je sundejte z papíru.

06.

Než makronky vyschnou, připravte si náplň. Krátce povařte smetanu, a pak v ní za stálého míchání rozpusťte čokoládu. 

07.

Krém nechte úplně zchladnout, a nakonec do něj vmíchejte kvalitní malinovou marmeládu s kousky ovoce.

08.

Hotovou náplní namažte polovinu makronek a druhou polovinu přiklopte jako klasické slepované cukroví.

Tip: Ideální je péct je tak dva dny před Vánoci, aby příliš nevyschly!

A co večeře na Štědrý večer? Máte svůj rodinný recept na rybí polévkusmaženého kaprabramborovým salátem?

Načítám