Článek
Postup
01.
Rozpalte troubu na 200 stupňů. Najemno pomelte maso, cibuli a česnek. Navlhčete toastový chléb a namelte ho nakonec k masu. Přidejte vejce, hořčici, sůl, koření (majoránku promněte v dlaních) a asi 100 ml ledové vody a vymíchejte soudržnou hmotu. Na plech dejte pečicí papír a z masové hmoty navlhčenýma rukama vytvořte menší karbanátky. Pečte asi 50 minut, v průběhu pečení je jednou obraťte. Nechte dobře vychladnout.
02.
Na nálev smíchejte vodu, ocet, cukr, sůl a koření a mírně povařte pět minut. Nálev také nechte úplně vychladnout.
03.
Cibuli nakrájejte na kolečka. Sklenici o objemu přibližně dva litry dobře vymyjte, vypláchněte vařící vodou a vysušte.
04.
Do sklenice natěsno skládejte karbanátky a prokládejte je cibulí. Podle chuti přidejte feferonku – v celku nebo nakrájenou. Karbanátky zalijte nálevem. Můžete ho přecedit. Karbanátky zatižte, aby byly všechny ponořeny. Nechte v chladu uležet tři až čtyři dny. Podávejte s dobrým chlebem a hořčicí.
NAKLÁDANÉ DOBROTY UŽIJETE I JAKO JEDLÉ DÁRKY
Tak co, naložíte si něco dobrého?