Hlavní obsah
3,1
(226)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Máte rádi utopence? Pokud ano, zkuste si naložit masové kuličky. Přijdou vám k chuti, když vás začne honit mlsná, ale pohostit s nimi můžete klidně i návštěvu.

30 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
30 kusů
Masové kuličky
  • 500 g hovězího masa
  • 500 g vepřové plece
  • 500 g bůčku
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 ks vejce
  • 4 plátky světlého toastového chleba
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 lžičky sušené majoránky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
  • 100 ml studené vody
Nálev
  • 750 ml vody
  • 250 ml octa 8%
  • 150 g cukru krupice
  • 3 lžičky soli
  • 10 kuliček celého černého pepře
  • 3 listy bobkového listu
  • 8 kuliček nového koření
  • 1 lžička hořčičných semínek
  • 4 ks cibule
  • 1 ks feferonek
Článek

Postup

01.

Rozpalte troubu na 200 stupňů. Najemno pomelte maso, cibuli a česnek. Navlhčete toastový chléb a namelte ho nakonec k masu. Přidejte vejce, hořčici, sůl, koření (majoránku promněte v dlaních) a asi 100 ml ledové vody a vymíchejte soudržnou hmotu. Na plech dejte pečicí papír a z masové hmoty navlhčenýma rukama vytvořte menší karbanátky. Pečte asi 50 minut, v průběhu pečení je jednou obraťte. Nechte dobře vychladnout.

02.

Na nálev smíchejte vodu, ocet, cukr, sůl a koření a mírně povařte pět minut. Nálev také nechte úplně vychladnout.

03.

Cibuli nakrájejte na kolečka. Sklenici o objemu přibližně dva litry dobře vymyjte, vypláchněte vařící vodou a vysušte.

04.

Do sklenice natěsno skládejte karbanátky a prokládejte je cibulí. Podle chuti přidejte feferonku – v celku nebo nakrájenou. Karbanátky zalijte nálevem. Můžete ho přecedit. Karbanátky zatižte, aby byly všechny ponořeny. Nechte v chladu uležet tři až čtyři dny. Podávejte s dobrým chlebem a hořčicí.

Tak co, naložíte si něco dobrého?

Související témata:

Načítám