Hlavní obsah
2,3
(38)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Tradiční smaženice se vám už přejedla, ale hub máte pořád dostatek? Zkuste je zkombinovat se slaninou a kapustou! Tahle možná trochu překvapivá kombinace vás bude bavit.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 8 ks vejce
  • 250 g čerstvých hub
  • 150 g kapusty
  • 1 ks cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka kmínu
  • 1 hrst čerstvého libečku
  • 8 ks pečiva
Článek

Postup

01.

Houby očistěte a nakrájejte na kostky, kapustu na tenké plátky a společně je dejte zvolna vařit asi na 10 minut, dokud houby i kapusta nebudou měkké.

02.

Mezitím dejte na sucho na pánev opékat anglickou slaninu, dokud nepustí tuk. Pak přidejte na jemno nakrájenou cibuli a promíchejte.

03.

Uvařené houby a kapustu přidejte na pánev, promíchejte. Směs ochuťte solí, pepřem a kmínem a zalijte rozkvedlanými vajíčky. Stáhněte oheň a míchejte, dokud vajíčka neztuhnou.

04.

Nakonec vmíchejte nasekaný libeček nebo dokořeňte podle chuti. Podávejte s pečivem, nejlépe vícezrnným.

Podívejte se i na další recepty z hub.

Související témata:

Načítám