Článek
Postup
01.
Kuřecí maso dejte do mísy, přidejte 2 vrchovaté lžičky soli (opravdu, nebojte se toho), citronovou šťávu a zalijte studenou vodou tak, aby maso bylo ponořené. Přiklopte poklicí a nechte marinovat alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
Tip: Na tento recept můžete použít v podstatě libovolné kuřecí maso, nejlepší jsou ale kousky s kostí jako paličky nebo horní část křídel.
02.
Maso vyjměte z marinády a osušte. Smíchejte mouku se sladkou paprikou, trochou pepře a špetkou soli. Maso ve směsi obalte.
03.
V pekáčku nebo hluboké pánvi, která jde dát do trouby, rozpalte na střední prohřátí asi 1 cm oleje. Maso v něm postupně pozvolna osmažte dozlatova, trvá to dohromady asi 20 minut.
04.
Plotnu ztlumte na nízký stupeň. Opravdu velmi opatrně přidejte dvě lžíce horké vody, přiklopte poklicí a ještě 20 minut dodělejte. Na závěr sundejte poklici a ještě chvíli smažte ve výpeku dokřupava. Jedná se o velmi netradiční postup, ale věřte, že stojí za to!
Hledáte další originální recepty? Pusťte se třeba do plněných karbanátků s kopřivami a sýrem nebo vyzkoušejte čínská čajová vejce.