Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Alexander Prokopenko, Shutterstock.com

Foto: Alexander Prokopenko, Shutterstock.com

Že se červený rybíz hodí jenom do koláčů? Omyl. Bude vám chutnat i v kombinaci s jogurtem!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 hrnek červeného rybízu
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1/2 lžičky skořice
Článek

Postup

01.

Z pečlivě omytého citronu ostrouháte kůru. Obraný červený rybíz se lžící pískového cukru pomalu a za stálého míchání ohříváte v rendlíku, až zkaramelizuje a z rybízu se uvolní šťáva.

02.

Rendlík odstavíte a vmícháte nastrouhanou citronovou kůru. Bílý jogurt ochutíte skořicí a promícháte s rybízem a karamelem a nalijete do zapékacích misek. Můžete ještě posypat cukrem a grilovat pět minut dozlatova. No a vychlazený už ho jen můžete doladit kuličkami čerstvého rybízu.

I bílý jogurt si můžete vyrobit doma, že nevíte jak na to?

Energetická hodnota celkem - 1 porci
Energie1 018,4 kJ
Bílkoviny7,57 g
Tuky5,73 g
Sacharidy40,34 g
Sůl0,17 g
SAFA2,7 g
Vláknina8,19 g
Cukry28,12 g
Související témata:

Načítám