Hlavní obsah
3,4
(5)
Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Žádné pečení, žádná trouba, ale přesto trochu té klasiky. Máte přebytek jablek? Do dortu s nimi!

25 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 dort
  • 3 lžíce malinové marmelády
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 1/4 l smetany ke šlehání
  • 2 balíčky piškotů
  • 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 200 g cukru krystal
  • 750 g jablek
Článek

Postup

01.

Jablka nakrájejte na malé kostičky a dejte do hrnce. Přidejte cukr, citronovou šťávu, zalijte 0,25 l vody a přiveďte k varu. Jablka by měla zůstat měkká, ale nerozvařená.

02.

Ve zbylé vodě rozmíchejte pudinkový prášek a vanilkový cukr. Směs vlijte do jablečné hmoty a míchejte až do zhoustnutí.

03.

Na dno dortové formy vyskládejte vrstvu piškotů a zalijte je polovinou jablečné kaše. Položte na ni další vrstvu piškotů k sobě slepených malinovou marmeládou. Tu zalijte druhou polovinou kaše. Na ni patří ještě jedna vrstva piškotů a pak šup s dortem do lednice. Podáváme nejlépe s čerstvě ušlehanou šlehačkou.

Nepečený dort s piškoty můžete vyzkoušet i se sušenkovým základem.

Související témata:

Načítám