Článek
Postup
01.
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky. Promíchejte s citronovou šťávou a nechte odležet.
02.
Ve 100 ml vody rozmíchejte škrob.
03.
Do hluboké pánve nalijte 200 ml vody a uveďte k varu.
04.
Poté vmíchejte cukr, namočený škrob a špetku muškátového oříšku.
05.
Krátce svařte, pak vložte jablka a vařte ještě asi šest minut doměkka. Nechte vychladnout.
BÁJEČNÉ DEZERTY, NA KTERÉ NEPOTŘEBUJETE TROUBU
06.
Sušenky rozmixujte s pekanovými ořechy. Přidejte cukr a rozpuštěné máslo a udusejte na dno formy o hraně 22 cm (nebo do malého pekáčku). Dejte asi na 30 minut chladit do lednice.
07.
Při pomalých otáčkách vyšlehejte cream cheese a zašlehejte do něj cukr, vanilku, trochu skořice a nakonec i zakysanou smetanu.
08.
Naneste na sušenkovou krustu a navrch dejte vychladlou jablečnou náplň.
09.
Uložte do lednice asi na dvě hodiny ztuhnout.
Jaký nepečený dezert vede u vás doma?