Článek
Postup
01.
Na korpus propracujte rozemleté datle, kokosovou mouku a mák v kompaktní těsto. Rovnoměrně ho vtlačte na dno formy vyložené pečicím papírem a dejte do lednice odpočívat, než si připravíte zbytek.
02.
Začněte banánovou vrstvou. Veškeré ingredience (kokosový tuk rozehřejte) rozmixujte ponorným mixérem do zcela hladké konzistence. Hladkou směs opatrně vlijte na korpus a opět vraťte ztuhnout do lednice.
03.
Do malinové vrstvy se dejte, až když ta banánová zatuhne. Trvá to asi půl hodiny, dobu můžete zkrátit použitím mrazáku. Malinovou vrstvu připravte stejně jako předchozí a nechte opět ztuhnout.
04.
Dort krájejte nožem nahřátým v teplé vodě. Povrch můžete ozdobit čerstvým ovocem, sekanými ořechy, celým mákem nebo třeba jedlými květy.
Tip
Ovocné vrstvy obměňujte dle libosti, místo malin můžete použít i jahody, borůvky nebo směs ovoce.
Máte rádi zdravější dezerty? Zkuste i božské raw brownies nebo nepečené kuličky s mákem a se švestkami!