Článek
Postup
01.
Na korpus propracujte rozemleté datle, kokosovou mouku a mák v kompaktní těsto. Rovnoměrně ho vtlačte na dno formy vyložené pečicím papírem a dejte do lednice odpočívat, než si připravíte zbytek.
02.
Začněte banánovou vrstvou. Veškeré ingredience (kokosový tuk rozehřejte) rozmixujte ponorným mixérem do zcela hladké konzistence. Hladkou směs opatrně vlijte na korpus a opět vraťte ztuhnout do lednice.

Hotový dortík ozdobte čerstvým ovocem, oříšky a mákemFoto: nasmodrymak.cz
03.
Do malinové vrstvy se dejte, až když ta banánová zatuhne. Trvá to asi půl hodiny, dobu můžete zkrátit použitím mrazáku. Malinovou vrstvu připravte stejně jako předchozí a nechte opět ztuhnout.
04.
Dort krájejte nožem nahřátým v teplé vodě. Povrch můžete ozdobit čerstvým ovocem, sekanými ořechy, celým mákem nebo třeba jedlými květy.
Tip
Ovocné vrstvy obměňujte dle libosti, místo malin můžete použít i jahody, borůvky nebo směs ovoce.
Máte rádi zdravější dezerty? Zkuste i božské raw brownies nebo nepečené kuličky s mákem a se švestkami!