Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Máte pocit, že nastal čas udělat zlom ve vaší kulinářské domácí kariéře a z čaje, toastů a ohřátých párků postoupit na další metu jménem moučníky a dezerty? Náš luxusní dort zvládne i naprostý začátečník!

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
22 cm průměr formy
  • 100 g máslových sušenek
  • 50 g másla
  • 1 balení želatiny
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 50 g cukru moučka
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • 200 g čokolády na vaření
  • 2 hrsti čerstvého lesního ovoce
Článek

Postup

01.

Začněte paradoxně od konce – čokoládou. Tu nechte v misce v mikrovlnce (nebo ve vodní lázni) rozpustit, rozlijte ji po starším plechu a nechte při pokojové teplotě chvíli zchladnout, pak ji přesuňte do lednice.

02.

Sušenky rozdrťte mixérem, zalijte je rozpuštěným máslem, promíchejte a základ natlačte na dno dortové formy, kterou jste vyložili alobalem nebo papírem na pečení.

03.

Vedle vyšlehejte smetanu dotuha, přimíchejte k ní tvaroh, cukr moučka, pomerančovou šťávu a lesní ovoce. Želatinový ztužovač nasypte do další větší misky, přidejte trochu vlažné vody, zašlehejte a do připraveného základu po dávkách přidávejte tvarohovou náplň.

04.

Když jste přimíchali vše, pokryjte hmotou sušenkový základ. Nechte v lednici odpočívat a mezitím nastrouhejte čokoládové hoblinky, kterými dort zasypete. Použít na to můžete buď škrabku na brambory, nebo tenký nožík. Dort nakonec nechte vychladit a podávejte.

Pokud vás nepečené dorty baví, koukněte na další 3 recepty na originální napečené dobroty.

Související témata:

Načítám