Článek
Postup
01.
Začněte paradoxně od konce – čokoládou. Tu nechte v misce v mikrovlnce (nebo ve vodní lázni) rozpustit, rozlijte ji po starším plechu a nechte při pokojové teplotě chvíli zchladnout, pak ji přesuňte do lednice.
02.
Sušenky rozdrťte mixérem, zalijte je rozpuštěným máslem, promíchejte a základ natlačte na dno dortové formy, kterou jste vyložili alobalem nebo papírem na pečení.
03.
Vedle vyšlehejte smetanu dotuha, přimíchejte k ní tvaroh, cukr moučka, pomerančovou šťávu a lesní ovoce. Želatinový ztužovač nasypte do další větší misky, přidejte trochu vlažné vody, zašlehejte a do připraveného základu po dávkách přidávejte tvarohovou náplň.
04.
Když jste přimíchali vše, pokryjte hmotou sušenkový základ. Nechte v lednici odpočívat a mezitím nastrouhejte čokoládové hoblinky, kterými dort zasypete. Použít na to můžete buď škrabku na brambory, nebo tenký nožík. Dort nakonec nechte vychladit a podávejte.
Pokud vás nepečené dorty baví, koukněte na další 3 recepty na originální napečené dobroty.